3 december 2021

Zo maak je een lekkere espresso met ESE koffiepads

2 min read
ese koffiepads

Houd jij van sterke koffie, maar moet het ook niet te veel werk zijn? Met ESE koffiepads maak je in een handomdraai een lekkere espresso. Hieronder lees je wat ESE pads precies zijn en hoe je ze gebruikt.

ese koffiepads

ESE koffiepads, speciaal voor espresso

ESE staat voor Easy Servings Espresso. Het is een speciaal type koffiepad dat bedacht is door Illy, de bekende Italiaanse koffiebrander. Illy wilde een manier ontwikkelen om makkelijk een espresso te maken, zonder in te leveren op smaak en kwaliteit. Het resultaat: een aromatische espresso met een lekkere cremalaag.

Andere fabrikanten mogen ook Easy Servings Espresso maken, maar moeten dan wel aan de eisen van Illy voldoen. De hoeveelheid koffie moet altijd precies 7 gram zijn. En ook de maling en de samenpersing moeten kloppen met de strenge voorwaarden van Illy. Zo kan je er als consument zeker van zijn, dat de pad je een aromatische espresso oplevert en je niet opzadelt met een slap zwart bakje.

Hoe werken ESE koffiepads?

Koffie zetten met behulp van Easy Servings Espresso is heel eenvoudig. Je neemt een pad van je favoriete merk. Zo’n pad bestaat uit gemalen koffie tussen twee laagjes filterpapier. Het enige wat jij hoeft te doen, is de pad in de machine stoppen. Met één druk op de knop is jouw espresso klaar om op te drinken.

Als je pads gebruikt, hoef je geen koffie meer te malen en heb je dus geen onnodige rommel meer in je keuken. Hierdoor kost het maken van je koffie je zo min mogelijk tijd. En omdat de pads die je gebruikt gestandaardiseerd zijn, is jouw espresso ook altijd precies zo lekker als de vorige keer.

Gebruik een ESE koffiemachine

Je kunt Easy Servings Espresso alleen gebruiken in machines die geschikt zijn voor dit type pads. Dit kan de machine van Illy zijn, maar er zijn inmiddels ook genoeg geschikte machines van andere merken. Het mooie van het systeem is, dat je niet per se pads hoeft te kopen van hetzelfde merk als je machine. Alle ESE pads kunnen in alle ESE koffiemachines. Wel zo handig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *