afvallen amsterdam
Geen categorie

Wil je afvallen? Ga bij een diëtist langs!

Overgewicht heb je liever niet. Overgewicht vergroot het risico op problemen met je gezondheid. Dat je iets aan je overgewicht wilt doen, is heel goed voor te stellen en ook een heel gezond idee! Overtollige kilo’s kwijtraken én eraf houden is vaak niet makkelijk. Het is daarom daarom een goed idee om de hulp in te schakelen van een goede diëtist. Afvallen in Amsterdam en in de rest van Nederland wordt een stuk eenvoudiger zodra je samen met een voedingsdeskundige een persoonlijk en (heel belangrijk) haalbaar plan hebt opgesteld.

afvallen amsterdam

Structurele verandering is het belangrijkst

Wanneer je een diëtist raadpleegt met als doel afvallen, dan gaan jullie samen voor structurele verandering in je eetpatroon en eetgedrag. Stapsgewijs je eetgedrag aanpassen en rustig afvallen werkt het beste. Een radicale verandering is doorgaans te extreem en daardoor moeilijk (niet!) vol te houden. Je hoeft gelukkig niet definitief afscheid te nemen van al het lekkers. Het is zaak om de nadruk te leggen op gezonde voeding in de juiste hoeveelheden en de balans te vinden.

afvallen amsterdam

Hoe ziet een afvaldieet er grofweg uit?

Hoe je er exact invulling aan geeft verschilt natuurlijk per persoon, maar we kunnen wel stellen dat het eten onbewerkt voedsel een goed idee is. Zeker ook als je wilt afvallen. Deze producten bevatten immers veel vezels en weinig toevoegingen zoals suiker en zout. Hoe minder ingrediënten er op het etiket staan, hoe beter. Of helemaal geen etiket zoals op groenten en fruit, dan heb je helemaal een gezond product te pakken! Deze voedingsmiddelen zijn niet alleen gezond, ze zorgen ook voor het langer uitstellen van zin in een volgende maaltijd. Ook eiwitrijke producten zorgen voor verzadiging. Wat je het beste kunt eten als je wilt afvallen (en in welke hoeveelheden) kan de diëtist je haarfijn uitleggen.