19 januari 2022

Wat eten we vandaag?

2 min read

Soms is het best lastig om te kiezen wat je gaat eten vandaag. Je hebt zin in frituur, maar wil eigenlijk ook gezond eten. Of je hebt zin in Chinees, maar je partner wil gewone Hollandse pot. Of er spelen kinderen een rol die van alles niet lusten. En dan is er nog zoveel keuze uit allerlei gerechten! Hier zullen verschillende soorten keukens op een rijtje worden gezet, zodat je geholpen wordt met kiezen en minder keuzestress hebt. Dus wat eten we vandaag?

Italiaans natuurlijk!

Bijna geen andere keuken is zo super bijzonder als de keuken van Italië. Italianen weten hoe je producten respecteert en dat resulteert in de meest populaire keuken op aarde. Je kunt hierbij denken aan antipasti, kazen, risotto, pizza, pasta en nog veel meer. Eenvoud krijgt op de lekkerste manier vorm! Er worden namelijk vaak maar enkele ingrediënten gebruikt. Weet dat deze keuken heel seizoensgebonden en gevarieerd is. En het gebruiken van zo vers mogelijk ingrediënten wordt sterk gewaardeerd. 

Spaans is ook een goede optie

Was Italiaans toch niks voor je vandaag? Overweeg dan de Spaanse keuken! Eigenlijk bestaat deze keuken uit meerdere regionale keukens. Denk dan aan de Baskische, Galicische of Catalaanse. Ze verschillen onderling sterk van elkaar. Waarschijnlijk ken je de Spaanse keuken wel van gerechten als tapas (patatas bravas), paella en tortilla. En misschien de worst chorizo. Maar wist je dat de Spaanse keuken veel uitgebreider en gevarieerder is? Probeer vandaag eens een wat minder bekend recept uit de Spaanse keuken! Gebruik ook hier zoveel mogelijk verse ingrediënten!

Chinees kan ook

Tjap Tjoy, mihoen, peking eend, dumplings, tofu, maankoekjes en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Iedereen kent wel Chinese gerechten. Bijna iedereen houdt er wel van. China heeft een erg oude keuken en is ook erg populair. China is een heel groot land wat maakt dat er geen vaste Chinese keuken bestaat. Doordat het land uit acht verschillende regio’s bestaat, kan het ook in acht verschillende keukens worden opgesplitst. Dit is ook de reden waarom het Chinese diner uit meerdere gangen bestaat. 

Nog geen keuze gemaakt?

Is het je nog niet gelukt om een keuze te maken? Dan sommen we bij deze nog een aantal opties voor je op. Denk bijvoorbeeld aan Thaïs of Indonesisch. Of ga gewoon lekker voor fastfood, want af en toe mag dat best. Frans, Mexicaans, Grieks of Japans, misschien zit daar iets voor je bij? Succes met de keuze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *