3 december 2021

Meer balans in je lichaam? Gebruik onze kaliumtabletten

3 min read

Doe je er alles aan om jouw lichaam gezond te houden door voldoende te bewegen en door gezond te eten? Goede voeding die voldoende groente en fruit bevat en met veel variatie in je menu zorgen voor de nodige vitaminen en mineralen en versterken je lichaam om vol energie jouw dag door te komen. Ervaar je toch, ondanks de juiste verzorging, lichamelijke klachten en kun je niet goed je vinger leggen op een duidelijke oorzaak? Dan kan het mogelijk wijzen op een tekort aan mineralen, dat je kunt oplopen ondanks je gezonde levensstijl.  

Hoewel je iedere dag gezond eet en met regelmaat sport, merk je toch dat je bepaalde klachten hebt die niet kloppen met je levensstijl. Heb je zwakkere spieren, een verminderde eetlust, ben je lusteloos of vaak misselijk? Dan kan dat duiden op een tekort aan kalium. De kalium die je uit je voeding haalt, kun je in dat geval aanvullen met kaliumtabletten. Kalium is een essentieel mineraal die je onder andere binnenkrijgt via groente, fruit en noten. In principe is je lichaam zelf in staat om voldoende kalium uit de voeding tot zich te nemen en een teveel aan kalium af te voeren. De mineraal reguleert de juiste vochtbalans en de bloeddruk in je lichaam. Andere positieve werkingen van kalium zijn het beter geleiden van de zenuwprikkels en betere samentrekkingen van de spieren. 

Waaruit zijn onze kaliumtabletten samengesteld?

Wil je jouw eetpatroon aanvullen met het gebruik van kaliumtabletten, doe dit dan nadat je met je huisarts hebt overlegd. Wij hebben een assortiment met kaliumtabletten die samengesteld zijn uit diverse celzouten. Iedere samenstelling heeft zijn eigen werking, dus belangrijk is om goed te kijken welke tabletten je nodig hebt om jouw klachten te verminderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende kaliumtabletten in ons assortiment?

  • Kalium Chloride versterkt de binding en opbouw van de vezels in je lichaam en heeft een positieve werking op je bloedsomloop
  • Kalium Phosphoricum vermindert je vermoeidheid en helpt je geheugen en energie een handje
  • Kalium Arsenicosum is een goed middel voor je zenuwstelsel en het bindweefsel in je huid.
  • Heb je innerlijk onrust en ben je futloos, dan helpt Kalium Bromatum je beter te laten slapen en de rust weer te vinden.

Heb je het gevoel dat je je voeding aan moet vullen met vitamine- en mineraaltabletten, om lichamelijke klachten te reduceren? Onze celzouten zijn erg geschikt voor dagelijks gebruik en helpen je energie op het juiste niveau te krijgen. Kalium is bijvoorbeeld in combinatie met chloride en natrium een belangrijke mineraal om je vochtbalans en bloeddruk op peil te houden. Natrium wordt niet door het lichaam aangemaakt, maar zit in veel voedingsmiddelen. Heb je een tekort aan natrium, wat je kunt merken aan lusteloosheid, misselijkheid, hoofdpijn of verwardheid, dan kun je de natrium uit je voeding aanvullen met onze natriumtabletten. Heb je andere lichamelijke klachten, kijk dan in ons assortiment welke mineralen en vitaminen daartegen werken. We hebben een grote variatie aan mineralen die je kunt toevoegen aan je huidige dieet en die ervoor zorgen dat je lichaam in balans komt. Schakel vooral ook onze hulp in bij vragen over de verschillende celzouten die we aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *