bier drinken
Drank

IPA bier: waarom is dit bier zo populair?

Wereldwijd wordt IPA bier veel gedronken. Zeker als je van speciaalbier houdt, moet je dit bier eens proberen! Inmiddels zijn er al veel verschillende varianten IPA bier te verkrijgen, omdat elke brouwer er zijn eigen twist aangeeft. Het alcoholpercentage van IPA bier is vaak hoger dan dat van gewoon bier, maar soms is het ook gelijk. Waarom is dit bier nu zo populair? In dit artikel lees je hier meer over.

glas bier

Het speciale van IPA bier

IPA is echt een speciaal biersoort. Het wordt namelijk bereid met veel meer hop dan andere biersoorten. Dit geeft het bier een bittere smaak. Echter heeft IPA bier wel weer een zoete geur. De combinatie van de smaak en de geur maakt dit bier zo lekker. 

Hoe is IPA bier ontstaan?

Oorspronkelijk komt IPA bier uit Engeland. Het werd hier voor het eerst gebrouwen door een Britse bierbrouwer. Hij voegde extra hop aan het bier toe en verhoogde het alcoholpercentage, zodat het bier langer goed bleef. Hierdoor overleefde het bier de vier maanden durende Britse zeereis naar India. De Britse soldaten konden zo elke dag genieten van een biertje, waar ze toentertijd ook recht op hadden.

lekker drinken

Het toevoegen van hop en het verhogen van het alcoholpercentage, bleek niet alleen goed voor het langer houdbaar houden van het bier. Het gaf het bier nog eens een speciale smaak. Vandaar dat IPA bier nu ook nog steeds wereldwijd zo populair is.