Geen categorie

Hoe sushi te maken

Sushi rolls  worden bereid met rijst, dat is een zeer rijk en gezond voedsel. Sushi is een voedsel dat aanwezig is in ons dieet en dat elke dag meer, zelfs als het lijkt moeilijk te maken, kan dit gerecht thuis worden bereid in eenvoudige stappen.

Het is niet alleen populair geworden vanwege zijn heerlijke smaak, maar ook vanwege de voedingsstoffen die het biedt. Ook bevat het originele sushi recept niet veel verzadigde vetten, omdat de bereiding ervan is gebaseerd op verse en natuurlijke ingrediënten. 

In dit artikel vertellen we je het verschil tussen sushi en maki en een aantal handige tips tijdens het maken van sushi!

Sushi of maki?

Voordat we beginnen, gaan we onderscheid maken tussen sushi en maki. Sushi is de specifieke manier van de voorbereiding van de rijst, het belangrijkste ingrediënt in het Japanse dieet. Onder andere ingrediënten is sushi nodig om de gevulde rolls te maken die we kennen als “maki.”

Dus, sushi wordt gebruikt om andere typische Japanse gerechten te bereiden, zoals “onigiri” (kleine driehoek van rijst met een wat zeewier); “nigiri” (kleine hoeveelheid rijst met een dikke plak rauwe zalm, vis of tonijn bovenop); of “temaki” (zeewier kegel gevuld met rijst, die op sommige plaatsen een “sushi burrito” is geworden).

Maki is de roll dat kan worden gevuld met zeevruchten, avocado, komkommer, als ingrediënten en kan worden bedekt met algen, rijst, broodkruimels, dressings, sesam, en ga zo maar door. 

Maar wat moet je echt weten van sushi om het makkelijk thuis te maken. Hier zijn een aantal tips!

Tips and tricks om sushi rollen te maken

Allereerst is het handig om gebruik te maken van latex handschoenen (deze kan je bij www.disposablediscounter.nl halen). Dit zorgt ervoor dat je handen niet vies worden en de latex handschoenen kan je gemakkelijk aan en uit doen, zodat je geen rauwe vis aanraakt voor elke sushi roll wanneer dit niet nodig is.

Tevens is het handig om je handen in te smeren met een beetje mayonaise, een halve erwt ongeveer. Dit zodat de rijst niet aan je handen kleeft.

Wanneer je een sushi roll maakt is het altijd handig om ervan uit te gaan dat de gehele rol, on opgerold, maar 1 rijstkorrel dik is over het gehele oppervlak. Zo krijg je geen sushi die vol is van rijst.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *