pannenkoeken recepten hartig
Eten en Drinken

Ga eens voor wat anders: hartige pannenkoeken

De naturel pannenkoeken met stroop of poedersuiker kent iedereen natuurlijk wel. De pannenkoek met appel en rozijnen is ook een klassieker, maar wat denk je van hartige pannenkoeken? Dit zijn een aantal pannenkoeken recepten met een hartig randje.

Als basis gebruik je gewoon jouw favoriete basisrecept. Je kunt bijvoorbeeld een pannenkoekenmix gebruiken van de plaatselijke supermarkt.

Het voorbeeld van de pannenkoeken recepten met een hartig randje is de combinatie van gesmolten kaas met pannenkoeken of ham en gesmolten kaas. Dit is zo’n klassieker onder de pannenkoeken.

pannenkoeken recepten hartig

Het tweede pannenkoeken recept van een hartige variant is een klassieke smaakcombinatie. Neem een plakje gerookte zalm en leg dat op je gebakken pannenkoek. Smeer er dan een beetje zure room erop en klaar is je hartige pannenkoek.

Dit pannenkoeken recepten hartig is een beetje Italië op je bord. Je gebruikt mozzarella, zongedroogde tomaatjes, rucola en je topt het af met basilicum. Snijd de mozzarella in plakjes en bedenk je pannenkoek ermee. De zongedroogde tomaatjes kun je beter even fijnsnijden. De smaak komt dan beter uit. Voeg er een handje rucola aan toe en wat fijngesneden basilicum maakt deze hartige pannenkoek af.

Heb je zin een pannenkoek met champignons en spekjes, probeer dan dit hartige pannenkoek recept uit. Bak de champignons in een pan samen met de spekblokjes/spekjes. Zet het vuur uit en voeg er wat fijngesneden peterselie aan toe. Dit roer je door de mix van champignons en spekblokjes/spekjes.

Heb je zin in een pannenkoek met groente? Dan is dit recept idee een aanrader voor je. Je neemt spinazie, geitenkaas en pijnboompitjes. Als smaakmaker voeg je een fijngesneden ui toe. Bak een ui en voeg de spinazie toe. Knijp na afloop de spinazie even uit. Er blijft namelijk nogal wat vocht achter in de spinazie. Je wilt niet dat je pannenkoek te nat is. Bedek de pannenkoek met spinazie en voeg de stukjes geitenkaas en de gebakken pijnboompitjes toe. Smakelijk eten!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *