Eten en Drinken

Een echte verrassing op de barbecue

Als je een groot fan bent van barbecueën en je bijvoorbeeld graag vrienden over de vloer hebt om dit mee te delen, houd je er misschien ook wel van om eens wat anders te kunnen uitproberen. Misschien ben je een beetje klaar met de standaard gerechten die bij een barbecue komen kijken en ben je toe aan iets nieuws. Mocht je totaal geen inspiratie hebben over wat je dan zoal kunt uitproberen, heb je misschien wat aan deze tips.

Waar houden je gasten van

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten wie je over de vloer krijgt. Lusten je gasten bepaalde dingen niet, zijn ze ergens allergisch voor of eten ze bepaalde soorten eten gewoon niet? Wanneer dit het geval is wil je dit natuurlijk niet serveren. Een beetje onderzoek doen naar dit is dus wel zo handig voordat je de barbecue start. Als je eenmaal polshoogte hebt genomen hiervan, kun je aan de slag met bekijken wat je dan zoal aan gerechten en etenswaren wilt veranderen. Je kunt ervoor kiezen om klein te beginnen en desnoods alleen verandering aan te brengen in een bijgerecht. Of je kunt gelijk groots uitpakken en een nieuw soort vlees op de barbecue bereiden.

Vernieuwing van vlees

Bij sommige mensen bestaat een barbecue vaak uit dezelfde soorten stukken vlees. Simpel, want je weet dat het lekker smaakt, maar misschien ook wel een beetje saai als het keer op keer maar weer terug komt. Probeer eens short ribs! Het zijn een soort spareribs, alleen dan van een ander dier. Spareribs zijn namelijk de ribben van een varken, maar short ribs zijn de ribben van een rund. Voor sommige mensen zijn spareribs al een onderdeel van het barbecue ritueel, maar in Amerika en dan voornamelijk Texas zijn short ribs juist niet weg te denken van het barbecue leven.

Meer over het vlees

Short ribs zijn vier ribben van hetzelfde formaat en zitten aan elkaar vast. Short ribs hebben een bot en deze geeft smaak af en zorgt voor isolatie tijdens het garen. Short ribs bevatten veel vlees en ook behoorlijke wat vet. Het kan een beetje vergelen worden met buikspek. Voor het bereiden van short ribs is het belangrijk dat je rustig de tijd neemt. Vooral voor een eerste keer is het waarschijnlijk nog even uitvogelen hoe je het vlees het beste kunt voorbereiden. Mocht het in de smaak vallen, dan kun je ook eens buikspek bbq uitproberen! Want zoals je net al hebt kunnen lezen, is buikspek vergelijkbaar met short ribs. Op deze manier breng je toch nieuwe stukken vlees op tafel, maar weet je dat als het een in de smaak valt, het ander het waarschijnlijk ook goed zal doen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *