Geen categorie

Buurtsamenhorigheid

Het is natuurlijk altijd fijn als je in een buurt woont waar iedereen goed met elkaar overweg kan. Van jong tot oud, van man tot vrouw, van kind tot bejaarde. Maar wat nou als dat bij jou in de buurt niet het geval is? Wat als de verhoudingen wat op scherp staan en er onderliggende frustraties en dergelijke zijn?

Buurtbarbecue organiseren

Om de verstandhoudingen dan te verbeteren is het een goed idee om een gezamenlijke activiteit te verzorgen. Een idee hiervoor is een buurtbarbecue organiseren. Door een buurtbarbecue te organiseren krijg je iedereen op de been. Wie vind het nou niet gezellig om samen een hapje en een drankje te doen. Met eten en drinken krijg je mensen altijd op de been en gezelligheid is vaak gegarandeerd. Als je dan de organisatie ook nog samen doet met een clubje in de buurt is dat extra gezellig. Tijdens een barbecue komt iedereen los en komen de verhalen vanzelf. Zodoende creeer je begrip voor elkaar en leert iedereen elkaar veel beter kennen. Je wordt er een veel hechtere buurt van. Vervolgactiviteiten en gesprekken komen dan als vanzelf.

De organisatie zelf

Maar dan. De organisatie zelf. Het is makkelijk gezegd, een buurtbarbecue organiseren. Maar het moet nog wel gedaan worden. Bekijk goed hoeveel mensen er komen. Het beste kun je dit doen door een huis aan huis uitnodiging te versturen en de mensen laten reageren of ze komen of niet. Hang hier een einddatum aan voor opgave zodanig dat je daarna nog voldoende tijd hebt om alles in huis te halen. Als je weet hoeveel mensen er komen dan kun je bepalen hoe groot de barbecue zelf moet zijn.

Vervolgens kun je inschatten hoeveel je gasten eten. Houd hierbij rekening met het feit dat kinderen minder eten dan volwassenen. Als je dat in kaart hebt kun je het eten halen bij de supermarkt of groothandel. Vergeet niet de sausjes en servetten. Ook plastic bestek en bekertjes kan handig zijn. Tot slot het drinken. Inventariseer wat je moet hebben aan wijn, bier, ranja en fris en je bent al bijna klaar.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *